En de winnaars van 2022 zijn …

Op 14 december 2022 was de prijsuitreiking van de Stichting Johanna Diepeveen-Speekenbrink. De prijzen werden uitgereikt. tijdens het jaarlijkse Rho Chi at Large symposium.

Suzan van Veen won de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs 2022 voor haar artikel:  “A predictive model of symptoms for pain in independently living frail elderly in palliative care”.

Maaike Duijndam won de Jeltje de Bos Kemper Best Practice Award 2022 voor haar project: “Advance care planning – Ontwerpgericht onderzoek over integratie van advance care planning in standaard zorgverlening bij oncologische patiënten met een levensverwachting van een jaar of korter in Isala”.

2022 vlnr Maaike Duijndam, Thóra B. Hafsteinsdóttir, Suzan van Veen

De samenvatting van hun inzendingen kunt u vinden onder PRIJZEN

Overlijden van mevrouw Johanna Diepeveen-Speekenbrink

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden, op dinsdag 13 december, van de oprichter en bestuurslid de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Stichting

 

Johanna Diepeveen-Speekenbrink

 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Member Sigma Theta Tau International Honor Society of Nursing

Haar verdiensten voor de ontwikkeling van Verpleegkunde en Verplegingswetenschap in Nederland zijn van grote betekenis geweest. Daarvoor zijn wij haar zeer dankbaar.

 

Wij wensen haar familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

 

Namens het bestuur van de JDS Stichting

Thóra B. Hafsteinsdóttir, voorzitter

Save the date!

Op 4 november 2022 is de 29ste wetenschapscarroussel van Klinische Gezondheidswetenschappen. En het belooft weer een hele mooie te worden! De Mebius Kramer lezing zal verzorgd worden door Prof. dr. Marieke J. Schuurmans met als thema Passende Zorg.

 

En de winnaars van 2021 zijn ….

Op 20 december 2021 was de prijsuitreiking van de Stichting Johanna Diepeveen-Speekenbrink. De prijzen werden in verband met de corona richtlijnen digitaal uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Rho Chi symposium. 

Tjitske Holtrop won de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs 2021 voor haar artikel ‘Early-stage feasibility of an mHealth intervention to enhance exacerbation-related self-management in patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Copilot): a multi-methods approach’

Dolf Hollands won de Jeltje de Bos Kemper Best Practice Award 2021 met zijn project ‘(Over)Leven met een label. Ontwerpgericht onderzoek naar een effectieve methode om de aanpak van zelfstigma bij patiënten met schizofrenie in de behandeling van de lokale Basis-GGZ mee te nemen’

De samenvatting van hun inzendingen kunt u vinden onder PRIJZEN

En de prijswinnaars 2020 zijn …

Op 3 december 2020 was de prijsuitreiking van de Stichting Johanna Diepeveen-Speekenbrink. De prijzen werden in verband met de corona richtlijnen digitaal uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse Rho Chi symposium. 

Laura Beunen-Verbeek won de Johanna Diepeveen-Speekenbrink Wetenschapsprijs 2020 voor haar artikel Families’ Experiences with End-of-Life Care in Nursing Homes and Associations with Dying Peacefully with Dementia.

Olga Hoekstra won de Jeltje de Bos Kemper Best Practice Award 2020 met haar project Beter screenen op Obstructief Slaapapneu bij Atriumfibrilleren.